Hur applicerar man concealer på rätt sätt?

How to apply a concealer the right wayVilka är grundreglerna för applicering av concealer?

Den första regeln är att en flytande concealer alltid ska appliceras under en foundation. På så sätt blir det lättare att låta kosmetikan smälta in med din foundation. Kom ihåg att inte ta ett tjockt lager concealer då detta kommer vara synligt, även om du lyckas hitta en concealer och ett puder som passar din hudton. Om en concealer förlorar sin kamouflerande makt efter ett par timmar bör du inte ta på dig ett till lager av produkten. Det är bättre att ta bort sminket helt och hållet och sedan sminka dig igen, med nya och fräscha lager. Ett pudrat ansikte gör att concealern håller längre. Applicera kosmetikan på exakt de områden du har applicerat concealern.

Lämplig concealer – hur väljer man en?

Om du lider av mörka cirklar under ögonen bör du använda en concealer i tub. Den har en plastliknande konsistens som gör det lätt att applicera produkten. Den innehåller dessutom belysande partiklar som döljer rynkor på ett mer effektivt sätt. Kompakta concealers är däremot kända som universell kosmetika. Dessa kan appliceras med en sminkborste, svamp, eller till och med en fingertopp. Här hittar vi oftast flera nyanser av kosmetikan, som fritt kan blandas och kombineras. När det gäller produkter på stift är de perfekta för att täcka akne och mindre missfärgningar. Fördelen med sådana produkter är de antibakteriella ämnena som ingår.

Concealers och nyanser.

Beige är den mest universella nyansen på en concealer. Det kamouflerar alla imperfektioner, som mörka cirklar under ögonen, missfärgningar och akneärr. En gul concealer döljer blåmärken och rodnader. Med hjälp av en rosafärgad concealer kan man dölja tecken på trötthet och få huden att se fräsch och strålande ut. En grön concealer kan i sin tur maskera brutna blodkärl, akne och alla imperfektioner i röda färger.

Hur täcker man akne, brutna blodkärl och mörka cirklar runt ögonen?

Låt oss börja med märken från akne. Ta en liten mängd concealer på en tunn borste eller använd ett stift. Applicera kosmetikan runt hudens märken och massera noggrant in den. Försök att inte vidröra aknen. När det gäller brustna blodkärl kan du behandla dessa med en grön concealer i plastförpackning. Täck dessa separat, gnid inte in kosmetikan i hela ansiktet. För att dölja fina linjer bör du använda en concealer i en ljusare nyans än din egen hudton. Applicera den ovanför en rynka och massera in den. Vad kan man göra för att få läpparna att framstå som större? Täck den övre läppen med antingen en gul eller beige concealer och gnid sedan ut den.

För att dölja mörka cirklar under ögonen bör du använda en lätt och flytande concealer. De mest effektiva är en nyans mörkare än huden. En ljusare kosmetika framhäver svullnaderna, den trötta huden och rynkorna. Applicera inte concealern endast under ögonen, applicera den även på nästippen och lite på kinderna. Den ljusare concealern bör appliceras under ögonbrynsbenet. Tack vare detta framhäver du din vackra hud och får ögonen att se större ut.