Fransk sminking steg för steg.

Fransk sminkning – eyeliner och läppar.

Fransk sminkning kännetecknas av fasta ögon och tungt markerade läppar. Den klassiska franska looken innebär svart eyeliner och röda läppar. Vi ser dock att våren/sommaren 2015 verkar medföra en del andra trender, med andra färger. När det gäller ögonen verkar alla nyanser av blått, särskilt koboltblått, vara det bästa alternativet. Läpparna bör täckas av alla nyanser av rött, och börja med vinrött. Det viktiga är att eyelinerns form måste vara skarp och klart markerad. Eyelinern måste vara lång nog för att framhäva ögonfransarna, få dem att se fylligare ut, och få ögonen att lysa under ögonlocken. När det gäller läpparna bör man komma ihåg att markera läpparna med en läppenna i samma nyans som läppstiftet för att få en klassisk, fransk sminkning. Numera verkar stilen ombre vara ganska trendig. Ombre kännetecknas av en gradvis applicering av färg. Effekten uppnås genom att öka intensiteten på läppstiftets färg genom att applicera tjockare och tunnare lager av det.

makeup

Fransk sminkning, steg för steg.

Innan du fattar ett beslut gällande fransk sminkning rekommenderas det att du tar hand om huden i ansiktet först. Exfoliera huden, applicera en ansiktsmask, och sedan en fuktgivande kräm. När kosmetikan absorberas helt och hållet bör du applicera en lätt foundation, en BB-kräm eller en concealer. Kom ihåg att fransk sminkning definieras av naturlighet, enkelhet och ömhet. Med andra ord är starka konturer och röda kinder inte en viktig roll i den här stilen. Ögonen och läpparna är desto viktigare. En foundation eller annan kosmetika du täcker ansiktet med bör matcha din egen hudton. Sist av allt ska du pudra ansiktet. Kom ihåg att inte applicera ett tjockt lager puder utan bara svepa ansiktet med det, särskilt den så kallade T-zonen i mitten där det glänser mest.

Täck ögonlocken med hudfärgade ögonskuggor. De kan innehålla glittrande partiklar eller ljust bruna nyanser. Använd en lite mörkare skugga för att markera ögonens veck. Var dock försiktig, så att du inte överdriver med hur mycket kosmetika du applicerar eller med kontrasten mellan nyanserna. I slutet ska du förstås applicera mascara på ögonfransarna noggrant. Ibland kan fransarna klumpas ihop eller fastna i varandra, och då kan du kamma ut dem med en speciell accessoar. Glöm inte ögonlinjen! Linjen bör vara lite bredare i ögats yttre hörn, och sedan vridas lite uppåt. Sedan kan du massera in en bas i läpparna. Markera dem med en läppenna i samma nyans som läppstiftet och fyll sedan i läpparna med stiftet. Användbart tips: om du applicerar den med en liten borste kommer färgen bli mer levande och hålla längre. Avsluta med ett färglöst läppglans, som får den lätt intensiva läppsminkningen att se mjukare ut.